Život psů v Ománu (Arabský záliv)

14.03.2013 16:19

Na FB skupině Canaan dog komunikujeme napříč státy, kontinenty a kulturami. Ilze bydlí se svým fantastickým a nádherným Kanaáncem Benem (FOTO V 10 MĚSÍCÍCH níže) v Ománu v Arabském zálivu.

Škoda, že tak daleko, jinak bych měla pro Sangie ženicha :-( budeme muset hledat dál).  

Ilze  mimoděk v jedné diskusi popsala skutečnost, že jsou psi v její zemi "haram". Tomu rozumím jako zakázaní nebo nečistí, i když mi to překladač nebere.

 

A že Bena zachránila z Bena zachránila z nějakých  "špatných životních podmínek ve vádí" a od té doby ho chová doma. Ale musí ho (a další dva psy) skrývat před sousedy. A každý den trne, zda nepřijde policie a nezastřelí jí je. Psi nejsou v této zemi zrovna v oblibě. Ale Ben to možná napraví, protože prý miluje lidi a rozveseluje je svými kousky. A zaměřuje se prý především na ty lidi, kteří nemají rádi psy. Stává se tak velvyslancem svého druhu, jak vtipně na FB komentovala Jennifer D Urso z Pensylvanie.

 

Poměry jsou v Ománu pozoruhodné nejen, co se psů týče. Např. Ilze, když jí ostatní přátelé Kanaánského psa doporučili na FB nějakou kynologickou knížku, odepsala, že mají v zemi jen jedno knihkupectví, ale že se tam zajede podívat, zda ji nesežene (to těžko :-). Také má velké problémy s tím, jak Bena nakrmit, aby se osvalil, aby mu to chutnalo a aby to někde sehnala. Nejbližší obchod je od jejího bydliště 250 km, něco jako petshopy v Ománu neexistuje. 

 

 

Můj komentář 1: Už nikdy si nebudu stěžovat na ČR a českou policii !!! Slibuji!

Můj komentář 2: Nebylo by Benovi u nás na dvoře lépe?

Můj komentář 3: Ještěže má Ilze alespoň internet... lze jí poslat odkazy na webové stránky a našla si recepty a Beníkovi prý chutná....